79Nyheder 3 Nyt fra...

Skoleelever og professionelle kunstnere

- skaber fælles forestilling på Horsens Ny Teater.
Nyhed billede
Der venter publikum en unik oplevelse, når den internationale børneopera ”Kirana” kommer til Horsens Ny Teater lørdag den 11. marts kl. 15.00. Forestillingen fremføres af 6. klasses elever fra Horsens Byskole og professionelle kunstnere fra Malta. Med støtte fra to professionelle musikere, en professionel skuespiller og undervisere fra Horsens Musikskole har eleverne i en hel uge arbejdet intenst sammen om musik, koreografi og animation. Resultatet er en unik musikdramatisk oplevelse for børn og voksne.

”Eleverne skal arbejde med Kirana hele ugen op til forestillingen. Det særlige ved Kirana er, at eleverne er med til at skabe og udføre forestillingen. De skal ikke bare deltage. De er forestillingen, og de kommer til at påvirke både musikken, koreografien og de visuelle elementer, der indgår i stykket”, siger Knud Mortensen, der er afdelingsleder på Horsens Musikskole.

Stykket er bygget op omkring urgamle skabelsesmyter fra Kina, Indien og Mesopotamien. De samles i en fortælling om, hvordan alt blev skabt af et æg, og hvordan de fire elementer opstod af stjernerne og lyset. Glas, vand og sten bruges som instrumenter til at skabe stemning og rytme.

International succes:
Forestillingen har været opført i en lang række lande, og hvert sted har forestillingen fået sit eget unikke udtryk. Gennem workshops introducerer Kirana børnene til en lang række kunstneriske oplevelser fra musik og koreografi til stopanimation og maling. Eleverne animerer hver scene med bevægelser, vokalisering og rytme. Derudover bidrager børn og unge fra Billedskolen i Horsens med tegninger til forestillingen. Tegningerne bliver vakt til live gennem digital animation, der sættes sammen til videoer, der støtter fortællingen. Komediehuset bidrager med en skuespiller, så alt i alt er der tale om et projekt der samler mange af byens kulturelle aktører.

”Selvom forestillingen er gennemprøvet er der alligevel rum til, at de involverede elever kan påvirke den med deres egen unikke tilgang. Samtidig lærer eleverne at arbejde sammen og løfte i flok”, siger Knud Mortensen fra Musikskolen. På musikskolen er man ikke i tvivl om, at arbejdet med forestillingen vil påvirke de involverede elever positivt.

”Jeg er overbevist om, at det er godt for de fleste at arbejde med kreativitet. Det kan sætte gang i ting og tanker, som kan udnyttes i arbejdet med andre fagområder. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at se resultatet af elevernes arbejde på Horsens Ny Teater”, siger han.

Entré
Børn 30 kr. – voksne 50 kr.
Billetter kan købes på www.holmboeihorsens.dk.
Her kan man også se resten af det spændende program.

For yderligere information:

Hassel Louise Löfstedt